logo


Címlap hírek / újdonságok Egyedi adventi koszorúk és ünnepi díszek

Egyedi adventi koszorúk és ünnepi díszek Nyomtatás E-mail
Írta: Török Lajosné   
2010. november 12. péntek, 10:00

Adventi koszorúKedves Vásárlóink!

Az adventi ünnepkör közeledtével az idén is sokféle alkalmomhoz illő koszorúval, valamint ünnepi ajtó-, és asztaldísszel állunk rendelkezésükre!

Amennyiben Önnek különleges kívánsága van, szívesen elkészítjük az egyedi elképzelésenek megfelelő adventi koszorút, asztaldíszt, ajtó-kopogtatót, temetői sírdíszt, vagy bármilyen más ünnepi kompozíciót.

Tipp: Nyugodtan kérje ki személyes árajánlatunkat, mert korrekt árakkal dolgozunk, és nem biztos, hogy megéri máshol összevásárolnia a drága hozzávalókat.
Valóban érdemes megfontolni már csak azért is, mert a bevásárló központokban kínált hozzávalók legtöbbször teljesen felesleges mennyiségben kerülnek kicsomagolásra, ráadásul egy mutatós kompozícióhoz 4-5 fajta kellék még sehogysem mutat, a vele járó vesződségről nem is beszélve.

 

Emlékeztető:

2010.11.28 - Advent 1. vasárnapja

2010.12.05 - Advent 2. vasárnapja

2010.12.12 - Advent 3. vasárnapja

2010.12.19 - Advent 4. vasárnapja

Az advent szó jelentése:

„Eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”. A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát. Régebben egyes vidékeken nevezték ezt az időszakot „kisböjtnek” is.

Advent tanítása:

Adventkor a keresztények nemcsak a Jézus születése előtti várakozásról emlékeznek meg, hanem további két jelentése is van az ünnepnek. Várják ugyanis az Úr eljövetelét a saját életükben is: hogy keresztény életvitelükkel minél közelebb kerüljenek Istenhez, Jézus tanításához. Továbbá várják Jézus Krisztus második eljövetelét is, s igyekeznek felkészülni az utolsó ítéletre.

Adventi koszorú:

Adventkor a 19–20. század óta szokás koszorút készíteni. Az adventi koszorú ősét 1839-ben Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette el: egy felfüggesztett szekérkeréken 23 gyertyát helyezett el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtott meg karácsonyig.

Ma az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek. A gyertyák színe katolikus körökben egy rózsaszín kivételével lila. A gyertyákat vasárnaponként (vagy előző este) gyújtják meg, minden alkalommal eggyel többet. A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt, amelyet Isten Jézusban a várakozónak ad karácsonykor.

Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: hit, remény, szeretet, öröm. A gyertyák egyben a katolikus szimbolika szerint egy-egy személyre vagy közösségre is utalnak:

  • Ádám és Éva – mint akiknek elsőként ígérte meg Isten a megváltást (hit);
  • zsidó nép – akinek megígérte, hogy közülük származik a Messiás (remény);
  • Keresztelő Szent János – aki hirdette Jézus eljövetelét, és készítette az utat az emberek szívéhez (szeretet);
  • Szűz Mária – aki megszülte a Fiút (öröm – rózsaszín gyertya).

(Forrás: www.wikipedia.hu)

Wikipédia-szócikk: Bálint-nap Wikipédia-szócikk: Advent

 


Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla 1.5 Theme NTChosting Valid XHTML and CSS.

© 2010 - 2018 - Flamingo virág-ajándék üzlet - 5081 Szajol, Erkel tér 9.

Minden jog fenntartva. A weboldalon található anyagok kizárólag az oldal üzemeltetőjének írásos hozzájárulásával használhatók fel.